Home / NEET 2017 / Answer Key / NEET 2017 Chemistry Paper Solution & Answer Key

NEET 2017 Chemistry Paper Solution & Answer Key

Solved Question Paper NEET 2017: Chemistry (All SETS)

National Eligibility Entrance Test (NEET-UG) 2017 exam was held on 7 May 2017. The coaching center has uploaded answer key & solution of Chemistry/ Physics and Biology subjects.

1. Which one is the correct order of acidity?
(1) CH ° CH > CH3 – C-CH > CH2 = CH2 > CH3 – CH3
(2) CH ° CH > CH2 = CH2 > CH3 – C-CH > CH3 – CH3
(3) CH3 – CH3 > CH2 = CH2 > CH3 – C ° CH> CH ° CH
(4) CH2 = CH2 > CH3 – CH = CH2 > CH3 – C-CH > CH ° CH
Ans. (1)

NEET 2017 Paper Analysis by Experts

2. The most suitable method of separation of 1 : 1 mixture of ortho and para-nitrophenols is :
(1) Chromatography (2) Crystallisation
(3) Steam distillation (4) Sublimation
Ans. (3)

MCC.nic.in NEET-UG 2017 All India 15% QuotaCounselling Process & Schedule
State Wise Seat Reservation & Cut-Off MarksComplete Details

Bonus Marks/ Wrong Question or Multiple correct Option NEET 2017 >>> Bonus Marks in NEET 2017

3. HgCl2 and I2 both when dissolved in water containing I” ions the pair of species formed is :
(1) Hgl2, I” (2) Hgl4, I3
(3) Hg2I2, I” (4) HgI2, I”
Ans. (2)
4. Mixture of chloroxylenol and terpineol acts as :
(1) antiseptic (2) antipyretic
(3) antibiotic (4) analgesic
Ans. (1)

5. An example of a sigma bonded organometallic compound is :
(1) Grignard’s reagent (2) Ferrocene
(3) Cobaltocene (4) Ruthenocene
Ans. (1)

6. A first order reaction has a specific reaction rate of 10″2 sec”1. How much time will it take for 20g of the reactant to reduce to 5 g ?
(1) 138.6 sec (2) 346.5 sec
(3) 693.0 sec (4) 238.6 sec
Ans. (1)

7. If molarity of the dilute solutions is doubled, the value of molal depression constant (Kf) will be :-
(1) halved (2) tripled
(3) unchanged (4) doubled
Ans. (3)

8. For a given reaction, AH = 35.5 kJ mol 4 and AS = 83.6 JK-1mol-1. The reaction is spontaneous at : (Assume that AH and AS do not vary with temperature)
(1) T > 425 K (2) All temperatures
(3) T > 298 K (4) T < 425 K
Ans. (1)

9. The heating of phenyl methyl ethers with HI produces
(1) iodobenzene (2) phenol
(3) benzene (4) ethyl chlorides
Ans. (2)



Check Also

cbse neet 2016

OBC Reservation in NEET 2017

NEET 2017 Reservation for OBC NON-CREAMY LAYER: National Eligibility Entrance Exam (NEET-UG) 2017 exam was …

2 comments

  1. vyankatesh kottawar

    I am expecting 558 marks in NEET 2017.is I will get admission to good medical clg at pune or bombay,maharashtra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *