Home / NEET 2017 / Answer Key / NEET Physics Answer Key & Solution (All Questions & SETS)

NEET Physics Answer Key & Solution (All Questions & SETS)

NEET 2017 Physics Answer Key & Solution – SET A B C D P Q R S W X Y Z

Allen coaching center has uploaded Physics paper solution of all SETS. Download PDF file is given below. Here is the solution of NEET 2017 Chemistry Paper.

1. A spring of force constant k is cut into lengths of ratio 1:2:3. They are connected in series and the new force constant is k’. Then they are connected in parallel and force constant is k”. Then k’ : k” is : –
(1) 1 : 9 (2) 1 : 11
(3) 1 : 14 (4) 1 : 16
Ans. (2)
2. The ratio of resolving powers of an optical microscope for two wavelengths Xi = 4000 A and I2 = 6000 A is
(1) 9 : 4 (2) 3 : 2
(3) 16 : 81 (4) 8 : 27
Ans. (2)

3. The two nearest harmonics of a tube closed at one end and open at other end are 220 Hz and 260 Hz. What is the fundamental frequency of the system?
(1) 20 Hz (2) 30 Hz
(3) 40 Hz (4) 10 Hz
Ans. (1)

MCC.nic.in NEET-UG 2017 All India 15% Quota Counselling Schedule/ Process

Bonus Marks/ Wrong Question or Multiple correct Option NEET 2017 >>> Bonus Marks in NEET 2017

4. Consider a drop of rain water having mass 1 g falling from a height of 1 km. It hits the ground with a speed of 50 m/s. Take ‘g’ constant with a value 10 m/s2. The work done by the (i) gravitational force and the (ii) resistive force of air is :-
(1) (i) 1.25 J (ii) – 8.25 J
(2) (i) 100 J (ii) 8.75 J
(3) (i) 10 J (ii) – 8.75 J
(4) (i) – 10 J (ii) – 8.25 J
Ans. (3)

NEET 2017 Paper Analysis by Experts

List of Challenged/ Bonus Questions: Discussion
Official NEET 2017 Answer Key

5. A physical quantity of the dimensions of length that e2 can be formed out of c, G and is [c is velocity
of light, G is universal constant of gravitation and e is charge] :-

4. Consider a drop of rain water having mass 1 g falling from a height of 1 km. It hits the ground with a speed of 50 m/s. Take ‘g’ constant with a value 10 m/s2. The work done by the (i) gravitational force and the (ii) resistive force of air is :-
(1) (i) 1.25 J (ii) – 8.25 J
(2) (i) 100 J (ii) 8.75 J
(3) (i) 10 J (ii) – 8.75 J
(4) (i) – 10 J (ii) – 8.25 J
Ans. (3)

5. A physical quantity of the dimensions of length that e2 can be formed out of c, G and is [c is velocity of light, G is universal constant of gravitation and e is charge]

6. Two rods A and B of different materials are welded together as shown in figure. Their thermal conductivities are Ki and K2. The thermal conductivity of the composite rod will be
Ans. (4)

7. A capacitor is charged by a battery. The battery is removed and another identical uncharged capacitor is connected in parallel. The total electrostatic energy of resulting system :-
(1) Decreases by a factor of 2
(2) Remains the same
(3) Increases by a factor of 2
(4) Increases by a factor of 4
Ans. (1)

8. In a common emitter transistor amplifier the audio signal voltage across the collector is 3V. The resistance of collector is 3 kQ. If current gain is 100 and the base resistance is 2 kQ, the voltage and power gain of the amplifier is :-
(1) 15 and 200
(2) 150 and 15000
(3) 20 and 2000
(4) 200 and 1000
Ans. (2)
9. A rope is wound around a hollow cylinder of mass 3 kg and radius 40 cm. What is the angular acceleration of the cylinder if the rope is pulled with a force of 30 N ?
(1) 0.25 rad/s2 (2) 25 rad/s2
(3) 5 m/s2 (4) 25 m/s2
Ans. (2)

10. The photoelectric threshold wavelength of silver is 3250 xlO_10m. The velocity of the electron ejected from a silver surface by ultraviolet light of wavelength 2536 x 10-10 m is
(Given h = 4.14 x 10-15 eVs and c = 3 x 108 ms-1) (1) * 0.6 x 106 ms”1 (2) * 61 x 103 ms”1
(3) * 0.3 x 106 ms”1 (4) * 6 x 105 ms”1
Ans. (1 or 4)

11. The ratio of wavelengths of the last line of Balmer series and the last line of Lyman series is
(1) 1 (2)4 (3)0.5 (4)2
Ans. (2)
12. A camot engine having an efficiency of — as heat
engine, is used as a refrigerator. If the work done on the system is 10 J, the amount of energy absorbed from the reservoir at lower temperature is (1) 90 J (2) 99 J (3) 100 J (4) 1 J
Ans. (1)

13. A gas mixture consists of 2 moles of O2 and 4 moles
of Ar at temperature T. Neglecting all vibrational modes, the total internal energy of the system is (1) 15 RT (2) 9 RT (3) 11 RT (4) 4 RT
Ans. (3)

14 . Which of the following statements are correct ?
(a) Centre of mass of a body always coincides with the centre of gravity of the body
(b) Central of mass of a body is the point at which the total gravitational torque on the body is zero
(c) A couple on a body produce both translational and rotation motion in a body
(d) Mechanical advantage greater than one means that small effort can be used to lift a large load
(1) (a) and (b) (2) (b) and (c)
(3) (c) and (d) (4) (b) and (d)
Ans. (4)

Check Also

NEET Result 2017 @cbseneet.nic.in & cbseresults.nic.in

Some of the popular news website has updated their news feed for CBSE NEET-UG RESULT …

9 comments

  1. Plz send me neet 2017 set q answer key of physics, chemistry, biology

  2. Md ahasan Kobir

    Please send me Bengali version z set answer key

  3. Please send Neet exam 2017 booklet R series tamilnadu

  4. Retinal is not the light absorbing part of ALL the visual photopigments. It is not required in Melanopsin

  5. Kiran Shankrappa Ganji

    Please send me neet series Y 2017 karnataka
    Answer key

  6. Pls send me official answer key of Neet 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *